Kumihihna teollisuuden käyttöön 

Kumihihna on valinta silloin, kun haluat kuljetinhihnan, joka kestää haastavissa olosuhteissa. Kumiset hihnat ovat tunnettuja hyvästä kuorman- sekä säänkestosta, joten niitä käytetään usein ulkona pakkasessa, kesän kuumuudessa sekä sateessa. Kumihihna kestää hyvin säänvaihtelun. 

Kumihihna toimii erinomaisesti hakehihnana ja puruhihnana, mutta sitä käytetään yleisesti myös muilla teollisuuden aloilla. Kumiset hihnat ovat maa-aineksen siirtämisessä ja lajittelussa yleisiä, koska kumihihna kestää hyvin kulutusta, rasitusta ja olosuhteita 

TMK-Hihanpiste auttaa sinua oikeanlaisen kumihihnan löytämisessä ja asennuksessa. Meillä on yli 30 vuoden kokemus erilaisista hihnoista, joten yhdessä löydämme varmasti hihnan mikä sopii parhaiten juuri sinun käyttöösi! 

Kumihihnan rakenne

Kumihihnan rungon muodostavat kerrokset vahvikekudoksia ja välikumia joiden on vastattava vetomurtolujuusvaatimuksia. 

Kumihihnan rungon ja pintakerroksien on lisäksi vastattava kohteen vaatimuksia kulutuksen-, kemikaali- ja lämpötilankeston osalta 

Kumihihnalle on sileän pinnan lisäksi myös useita kuviovaihtoehtoja sekä korkeuksia käyttökohteen mukaan eli ns. ripahihnoja 

Myös vahvistetut repeämistä estävät Rip-Stop-hihnat kuuluvat valikoimaamme, eli hihnan pintakumiin on sijoitettu poikittaisia teräsvaijereita estämään hihnan repeytymistä 

Miten valita oikeanlainen kumihihna? 

Kumihihnoja on lukemattomia erilaisia, joten oikean hihnan valitseminen voi olla haastavaa. Me TMK-Hihnapisteellä tiedämme, mitä erilaiset teollisuuden ja tuotannon alat vaativat kumihihnoilta. Kumihihnojen paksuus, pituus, leveys, vahvikekankaiden lukumäärä, kuormankesto sekä kuviointi voivat vaihdella paljonkin. Kaikki kumihihnamme ovat mittatilaustyönä tuotettuja, joten voit olla varma sopivuudesta. 

Kumihihnojen ominaisuudet 

  • Mitat 
  • Kuormankesto 
  • Kuviointi 
  • Säänkesto 

Kumihihnan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota moneen eri asiaan, jotta lopputulos olisi tuotannon kannalta paras mahdollinen ja kestävä. Me TMK-Hihnapisteellä panostamme erityisesti hihnan kestävyyteen ja siihen, että se tekee tehtävänsä. 

Hakehihna ja puruhihna puuteollisuuden tuotannossa 

Kumihihna toimii erinomaisesti hakehihnana tai puruhihnana puu- ja paperiteollisuuden käytössä. Kuminen hihna kestää hyvin puuaineksen painon, joten se on kestävä valinta hakkeen ja purun kuljetukseen, myös pihkan- ja öljynkestävät kumilaadut ovat saatavilla. Hakehihnassa tai puruhihnassa voi olla myös nappulakuviointi, jonka avulla puru tai hake pysyy hyvin hihnan kyydissä. 

Puuteollisuuden hihnat joutuvat kestämään myös vaihtelevia sääolosuhteita, minkä takia kumihihnan tulee kestää pakkasta, vettä ja auringonpaahdetta. Oikeanlainen hihna oikein asennettuna hoitaa tehtävänsä.  

Hake- ja puruhihnojen lisäksi kumihihnat sopivat kiviaineksen sekä muun raskaan materiaalin siirtelyyn. Kaikenlainen haastavissa olosuhteissa tapahtuva työskentely ja kuluttavien materiaalien käsittely vaatii kestävän hihnakokonaisuuden. 

Hanki kumihihna ammattilaisen avustuksella 

TMK-Hihnapisteen asiantuntijat auttavat sinua kumihihnan valinnassa, asennuksessa sekä huollossa. Meiltä saat kumihihnan ja asennuksen lisäksi erilaiset komponentit kuljetinkokonaisuuksiin. Huollamme ja vaihdamme mm. kaavarit, eli hihnanpuhdistimet, kiinnikkeet sekä rullat. Teemme myös hihnojen liitokset ja asennamme erilaiset hihnat haastaviin kohteisiin. 

Käytössämme on laajan asiantuntemuksen lisäksi paljon erilaisia erikoistyökaluja, kuten vinssejä ja pukkeja, joiden avulla hihna saadaan asennettua oikein ja turvallisesti. Voit siis olla varma, että asennustyö hoituu parhaalla mahdollisella laadulla. 

Tavoitteenamme on löytää asiakkaillemme kestäviä ratkaisuja, joiden avulla tuotantoa voidaan parantaa ja pullonkauloja poistaa. Ole siis yhteydessä ammattilaisiimme, niin tehdään teidänkin tuotantoprosessistanne entistä parempi ja sujuvampi! Meidän kauttamme saat kumihihnan lisäksi myös muovihihnat ja kuljetinverkot. 

TMK-Hihnapiste Ky
Talttatie 15
48400 KOTKA

Copyright © 2024 TMK-Hihnapiste Ky
Lähetä tarjouspyyntö